Vadalarm A rágcsálók eledele – tények és tévhitek - Vadalarm blog
Vadriasztás
Madárriasztás
Rágcsálóriasztás
Vakondriasztás
Villanypásztor
Napelem
Garanciáink
Szakértői blog
Légy viszonteladó!
Rólunk
Szállítás, szerviz
Visszaküldési politika
Fiókod
Kilépés HU PL AT DE EN FR RO

😎 Légy te is Vadalarmos! Jelentkezz nyitott pozícióink egyikére: kattints ide most!

A rágcsálók eledele – tények és tévhitek

Az első étel, amit az egerekhez kapcsolunk, az a sajt. Méghozzá a háromszög alakú, lukacsos sajt, mert hát az a Tom és Jerry-ben is a kisegér kedvence, nem? A filmekből kibontakozott tévhitek alapján arra a kérdésre, hogy mi az egér kedvenc eledele, mindenki gondolkozás nélkül vágja rá, hogy a sajt. Ez olyannyira tévhit, hogy kutatással bizonyították, az egerek nem is szeretik a sajtot.

A Manchester Metropolitan University kutatásaiból kiderült, az egerek leginkább a magas cukortartalmú ételeket szeretik, így a gyümölcsök és magvak illatára mennek a csalihoz leginkább. Éppen ebből adódik, hogy csokoládéval hamar ki lehet csalogatni a búvóhelyükről.

Plusz tény, ami a sajt ellen és a csoki mellett szól, hogy az egereknek nagyon kifinomult a szaglásuk, már csak ezért is idegenkednek a sajttól, hiszen annak nagyon jellegzetes, karakán illata van.

Persze, mivel az egér alapvetően mindenevő, a sajtra is ráfanyalodik, ha nincs más, ahogyan megeszi akár az elpusztult rovarokat, vagy a papírt is.

A patkány is szívesen megkóstol sokféle élelmiszert és ha teheti, csak azt eszi meg, ami ízlik neki. Hulladékevő, de a dohos, penészes dolgokat nem szereti. A patkánynak aránylag magas nedvességtartalmú ételre van szüksége (50-70%), szemben az egérrel, mert annak vízigénye nagyon kicsi, szívesen elfogyaszt bármilyen száraz táplálékot is. Szabadban folytatott életmódjában a patkány táplálkozása nagyon hasonlít az egéréhez: magokat, növényi részeket fogyaszt, rovarokkal, bogarakkal kiegészítve.

Ezeket a tényeket összegezve rájöhetünk, hogy az ember akarva-akaratlanul könnyen megközelíthető táplálékforrást és optimális életkörülményeket biztosítanak a rágcsálók számára a saját életmódjukkal. Hiszen mindig akad pár jó falat az egerek, patkányok számára a házbam. Tapasztalatok szerint a világ nagyvárosaiban jóval nagyobb egyedszámú patkány él, mint ember. Ezek ellen a rágcsálók ellen muszáj védekeznünk, hiszen komoly problémát jelentenek mind a közérzetünkre, mind a pénztárcánkra, mind az egészségünkre tekintve.

Vadalarm Villanypásztor Csoport
Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Vadalarm map

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Szerte Magyarországon, sőt a határon túl is népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő gazdák körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak

Partnereink

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.