Vadalarm Próbára tettük a Vadalarm Villanypásztort - Vadalarm blog
Vadriasztás
Madárriasztás
Rágcsálóriasztás
Vakondriasztás
Villanypásztor
Napelem
Garanciáink
Szakértői blog
Légy viszonteladó!
Rólunk
Szállítás, szerviz
Visszaküldési politika
Fiókod
Kilépés HU SK PL AT DE EN FR RO
Ennyi idő múlva csomagolunk:
Add le időben rendelésedet, hogy még ma útnak induljon csomagod!

Próbára tettük a Vadalarm Villanypásztort

A múlt hétvégén, fejlesztő és gyártó csapatunkkal úgy döntöttünk, hogy kimegyünk az egyikünk birtokára és telepítünk egy 1200 méteres villanypásztorrendszert. Az eredeti célkitűzés a készülékről készített termékképek voltak, azonban a szokásunkhoz híven, még ilyenkor is a technika iránti kíváncsiságunk és motiváltságunk lelkesített. A telepítés során elkezdtük tesztelni a villanypásztort, különböző természeti és időjárási helyzetre gondolva generáltunk nehezebbnél nehezebb körülményt a készüléknek és még az időjárás is segítségünkre volt a próbatételben.

Jöjjön tehát néhány tapasztalat, amikről a vásárlói visszajelzések alapján azt gondoltunk, hogy megkell veletek osztanunk.

Első lépésként helyesen, a teljesítményre tekintettel a legjobb eljárásmód szerint telepítettük a villanypásztort. Figyeltünk, hogy ne érjen hozzá a vezeték fához vagy fémhez. Az első napon száraz volt az idő, így a termék egyik elemét sem érte nedvesség. Így a saját ajánlásainkat követve a Vadalarm Villanypásztor 7,5 - 7,9 kv feszültséggel, az üzemszerű halk kattogó hanggal remekelt.

agromash_7_6.jpg

Jól telepített villanypásztor erőssége

Második körben a vezetéket úgy szereltük a szigetelőre, ahogyan azt számos gazda teszi, nem a szigetelőbe fűztük, hanem arra rácsavartuk. Ez már teljesítményvesztést okozott. Ennek az indoka, hogy könnyen rácsúszik a fára és a vasra a zsinór, így kiszökik az áram, a teljesítmény romlik. Sőt, ha eső esik még szikrázik is, ami szintén teljesítményromláshoz vezet, a balesetveszélyről nem is beszélve. A képen is látható, hogy mi a zsinórt a szigetelőn áthúztuk és nem rácsavartuk azért, mert így jobban szigetel. Tehát ajánljuk minden gazdának, hogy a képen látható módon fűzze be a vezetéket.

szigetelo.jpg

A szigetelőn átkell húzni a zsinórt

Kipróbáltuk azt is, hogy milyen teljesítménnyel üzemel, ha a vezeték a földre lóg, vagy megvan szakadva és megnéztük azt is, hogy milyen, ha hosszú szakaszon nincsenek megfelelően párhuzamosan összekötve a vezetőszálak.

A problémás eseteknél 6,9 – 7,3 kv feszültséggel üzemelt a készülék. Ami ugyan nem jelent nagymértékű feszültségcsökkenést, de a jól összeszerelt villanypásztor egyértelműen jobban teljesít.

7_3.jpg

Rosszul telepített villanypásztor erőssége

Második nap esett az eső, a föld megázott és a villanypásztor, valamint a körülötte lévő magas fű vizes lett.  Azt tapasztaltuk, hogy az eső befolyásolhatja a feszültséget, ha alacsony a fű akkor pozitív irányba, ha magas a fű akkor negatív irányba. Ahol a fű alacsony volt ott az egységesen megázott talaj földelőképessége jobb volt, emiatt 9,0 - 9,2 kv feszültséget mértünk.

9_0.jpg

Eső esetén a jól telepített villanypásztor erőssége

Ha van feszültségmérőd, akkor Te magad is ellenőrizheted a villanypásztorod teljesítményét, így visszajelzést kapsz és ha alacsony a feszültség, akkor tudhatod, hogy nem megfelelő a földelés. Ilyenkor valahol megszakadt a vezeték, hozzáér élő fához, fűhöz, esetleg érintkezik fémmel. A földelő szonda kihelyezése után, már a föld és a villanypásztor kerítésre kerülő vezeték között mérd a feszültséget. Mi AKO Digital Fence Testerrel mértünk.

Villanypásztorunkat tehát számos komplikáltabbnál komplikáltabb helyzetben tettük próbára és azt kell, hogy mondjuk, a nehezített akadályokkal is nagyszerűen vette az akadályokat.

Amikor a saját rendszeredet telepíted, a következőkre figyelj:

  • Legyen feszes a vezeték.
  • A szigetelőn húzd át a vezetéket.
  • Ne legyen megszakadva a vezeték.
  • Ne érjen élő fához vagy fűhöz.
  • Párhuzamosan legyenek összekötve a vezetőszálak.

Ugye te sem szeretnéd, hogy a sok munkával és jelentős pénzösszeg befektetésével felépített villanypásztorrendszered meghibásodását akár csak napokkal később vedd észre?  Nálunk egyedülálló módon rengeteg időt spórolhatsz a villanypásztor felügyelettel. Egy okoseszköz segítségével - legyen az telefon, tablet -   beléphetsz a vadalarm fiókodba, ami jelzi neked, ha probléma van a villanypásztorral és kiírja a probléma forrását is.

Vadalarm Villanypásztor Csoport
Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Vadalarm map

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Európa szerte népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő felhasználók körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak

Partnereink

Hirdetéseink személyreszabásához és a legjobb szolgáltatás érdekében weboldalunk sütiket használ. Tájékoztatónkat itt éred el.