Vadalarm Próbára tettük a Vadalarm Villanypásztort - Vadalarm blog
Ennyi idő múlva csomagolunk:
Add le időben rendelésedet, hogy még ma útnak induljon csomagod!

Próbára tettük a Vadalarm Villanypásztort

A múlt hétvégén, fejlesztő és gyártó csapatunkkal úgy döntöttünk, hogy kimegyünk az egyikünk birtokára és telepítünk egy 1200 méteres villanypásztorrendszert. Az eredeti célkitűzés a készülékről készített termékképek voltak, azonban a szokásunkhoz híven, még ilyenkor is a technika iránti kíváncsiságunk és motiváltságunk lelkesített. A telepítés során elkezdtük tesztelni a villanypásztort, különböző természeti és időjárási helyzetre gondolva generáltunk nehezebbnél nehezebb körülményt a készüléknek és még az időjárás is segítségünkre volt a próbatételben.

Jöjjön tehát néhány tapasztalat, amikről a vásárlói visszajelzések alapján azt gondoltunk, hogy megkell veletek osztanunk.

Első lépésként helyesen, a teljesítményre tekintettel a legjobb eljárásmód szerint telepítettük a villanypásztort. Figyeltünk, hogy ne érjen hozzá a vezeték fához vagy fémhez. Az első napon száraz volt az idő, így a termék egyik elemét sem érte nedvesség. Így a saját ajánlásainkat követve a Vadalarm Villanypásztor 7,5 - 7,9 kv feszültséggel, az üzemszerű halk kattogó hanggal remekelt.

agromash_7_6.jpg

Jól telepített villanypásztor erőssége

Második körben a vezetéket úgy szereltük a szigetelőre, ahogyan azt számos gazda teszi, nem a szigetelőbe fűztük, hanem arra rácsavartuk. Ez már teljesítményvesztést okozott. Ennek az indoka, hogy könnyen rácsúszik a fára és a vasra a zsinór, így kiszökik az áram, a teljesítmény romlik. Sőt, ha eső esik még szikrázik is, ami szintén teljesítményromláshoz vezet, a balesetveszélyről nem is beszélve. A képen is látható, hogy mi a zsinórt a szigetelőn áthúztuk és nem rácsavartuk azért, mert így jobban szigetel. Tehát ajánljuk minden gazdának, hogy a képen látható módon fűzze be a vezetéket.

szigetelo.jpg

A szigetelőn átkell húzni a zsinórt

Kipróbáltuk azt is, hogy milyen teljesítménnyel üzemel, ha a vezeték a földre lóg, vagy megvan szakadva és megnéztük azt is, hogy milyen, ha hosszú szakaszon nincsenek megfelelően párhuzamosan összekötve a vezetőszálak.

A problémás eseteknél 6,9 – 7,3 kv feszültséggel üzemelt a készülék. Ami ugyan nem jelent nagymértékű feszültségcsökkenést, de a jól összeszerelt villanypásztor egyértelműen jobban teljesít.

7_3.jpg

Rosszul telepített villanypásztor erőssége

Második nap esett az eső, a föld megázott és a villanypásztor, valamint a körülötte lévő magas fű vizes lett.  Azt tapasztaltuk, hogy az eső befolyásolhatja a feszültséget, ha alacsony a fű akkor pozitív irányba, ha magas a fű akkor negatív irányba. Ahol a fű alacsony volt ott az egységesen megázott talaj földelőképessége jobb volt, emiatt 9,0 - 9,2 kv feszültséget mértünk.

9_0.jpg

Eső esetén a jól telepített villanypásztor erőssége

Ha van feszültségmérőd, akkor Te magad is ellenőrizheted a villanypásztorod teljesítményét, így visszajelzést kapsz és ha alacsony a feszültség, akkor tudhatod, hogy nem megfelelő a földelés. Ilyenkor valahol megszakadt a vezeték, hozzáér élő fához, fűhöz, esetleg érintkezik fémmel. A földelő szonda kihelyezése után, már a föld és a villanypásztor kerítésre kerülő vezeték között mérd a feszültséget. Mi AKO Digital Fence Testerrel mértünk.

Villanypásztorunkat tehát számos komplikáltabbnál komplikáltabb helyzetben tettük próbára és azt kell, hogy mondjuk, a nehezített akadályokkal is nagyszerűen vette az akadályokat.

Amikor a saját rendszeredet telepíted, a következőkre figyelj:

  • Legyen feszes a vezeték.
  • A szigetelőn húzd át a vezetéket.
  • Ne legyen megszakadva a vezeték.
  • Ne érjen élő fához vagy fűhöz.
  • Párhuzamosan legyenek összekötve a vezetőszálak.

Ugye te sem szeretnéd, hogy a sok munkával és jelentős pénzösszeg befektetésével felépített villanypásztorrendszered meghibásodását akár csak napokkal később vedd észre?  Nálunk egyedülálló módon rengeteg időt spórolhatsz a villanypásztor felügyelettel. Egy okoseszköz segítségével - legyen az telefon, tablet -   beléphetsz a vadalarm fiókodba, ami jelzi neked, ha probléma van a villanypásztorral és kiírja a probléma forrását is.

Ajánlott termék

Vadalarm Plus villanypásztor

Vadalarm Plus villanypásztor

A Vadalarm Plus okos villanypásztor lehetővé teszi számodra, hogy készüléked erősségét okostelefonodról tudd vezérelni. A készülék megbízható működéséről ráadásul a kijelzőn és a visszajelző LED-eken keresztül is kapsz információt. A bővebb műszaki információkért kattints ide.

Tudj meg többet

Tervezz villanypásztort 5 perc alatt!

Válaszolj 8 kérdésre és máris összeállítjuk személyreszabott villanypásztor rendszeredet!

Vadalarm Villanypásztor Tervező
Próbáld ki most!

Kukoricavetés vadkár nélkül?

A nyakunkon van a kukoricaültetés szezonja! Az előző években rengetek vadkár volt a kukorica ültetvényekben. Mi a legjobb megoldás? Gyakran alulmaradnak a gazdák a vadak elleni harcban, pedig ők úgy érzik, hogy mindent megtettek. Ennek az az oka, hogy nem a megfelelő védekezőeszközhöz nyúlnak, ezért leírjuk nektek, hogy melyik módszert milyen esetben kell használni.

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Vadalarm map

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Szerte Magyarországon, sőt a határon túl is népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő gazdák körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak

Partnereink

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.