Vadalarm Ragadozó madarak - Vadalarm blog
Vadriasztás
Madárriasztás
Rágcsálóriasztás
Vakondriasztás
Villanypásztor
Napelem
Garanciáink
Szakértői blog
Légy viszonteladó!
Rólunk
Szállítás, szerviz
Visszaküldési politika
Fiókod
Kilépés HU SK PL AT DE EN FR RO
Ennyi idő múlva csomagolunk:
Add le időben rendelésedet, hogy még ma útnak induljon csomagod!

Ragadozó madarak

madárvédés és termény megóvás egyszerre?

 

Az előző cikkünkben a mezőgazdasági termelők szempontjából kártékony madarakról írtunk. A Facebookon való megosztást követően sok váratlan  reakciót kaptunk. Kiemeltük a seregélyeket, a szarkákat, a rigókat és a varjakat. Ezek a madarak – szerintünk főleg a seregély – gyönyörűek. A szépségükön túl pedig nagyobb részt hasznosak is. Mindezek ellenére a mezőgazdasági növény- és gyümölcstermesztőknek a legfőbb anyagi veszteséget okozó tényező. A rigón, a varjún, a seregélyen és a szarkán kívül is igen sok madár okoz anyagi kárt a mezőgazdaságban, de ennek ellenére azt gondoljuk, hogy nem írtani kell őket, csak a veteményes területéről elűzni. Számunkra nem opció a vegyszer, a csapda vagy a légpuska. Számos tollas barátunk már védett faj az alacsony egyedszámuk miatt, így hát neked se ez legyen a megoldás.

Ez szép felvetés: madárvédés és termény megóvás? Az elején mi is vakartuk a fejünket, hogy mivel tudunk segíteni a gazdáknak úgy, hogy hűek maradunk az irányelvünkhöz. Végül ügyfeleink közreműködésével fejlesztettük ki a gyümölcsösökben, szőlőben és vetésekben nagy károkat okozó madarak elleni leghatásosabb madárriasztónkat. Termékünk a napból nyert energiával, ragadozó madarak hangjával, természetes módon tartja távol a madarakat. Madárriasztóink semmi kárt nem tesznek a tollas barátainkban, sőt még messzire sem űzik őket, a hatósugara a veteményes területére elegendő, nem tovább. Rájöttünk, hogy a madarak természetes ragadozóival lehet a termények közeléből elűzni és ezzel megakadályozni az anyagi kárt.

Előző cikkünkben nagy népszerűnek bizonyultak a hangfájlok, ezért most is lehetőség van madarak hangjának a meghallgatására.

A seregélyek legtöbb természetes ellensége a madarak közé tartozik. A seregélyeket főleg héják, karvalyok, a vándorsólyom, a kabasólyom, valamint a vörös vércse, parlagi sas, az egerészölyv és a mocsári rétihéja ejti el.

Vörös vércse (Falco tinnunculus) hangja

Az ember közeli környezetben a fekete rigók legnagyobb természetes ellenségei a házi macskák, amelyek leginkább a frissen kikelt fiókákat veszélyeztetik, melyek igen sérülékenyek ebben a korban. Azonban a ragadozó madarak, mint például a karvaly szintén elejtik a rigókat, amikor alkalmuk nyílik rá és fél is tőlük a rigó.

Karvaly (Accipiter nisus) hangja

A varjak ellenségei közül a róka és nyuszt, a vándorsólyom, héja és uhu a legveszélyesebbek, legalább is bizonyosan tudjuk, hogy a uhu nagyon szereti a varjúhúst.

Uhu (Bubo Bubo) hangja

Illetve, hogy rövidre zárjuk, hiszen az összes madárt nem lehet felsorolni, minden olyan madár fél a madárriasztónktól, aminek természetes ellensége az ölyv, a sólyom, a sas és a vércse. Így hát a Szarka sem marad ki a sorból.

Kaba sólyom (Falco subbuteo) hangja

 

Tehát a madarak és a növények védelmét egyszerre a leghumánusabb megoldással, a madárriasztóval lehet megoldani. Ezen felül bíztatunk arra mindenkit, hogy szárnyas barátainknak tegyen ki etetőt és itatót, hisz élelmet és vízforrást keresnek a veteményesben, ahonnan a madárrisztóval elűzzük őket.

Vadalarm Villanypásztor Csoport
Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Vadalarm map

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Európa szerte népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő felhasználók körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak

Partnereink

Hirdetéseink személyreszabásához és a legjobb szolgáltatás érdekében weboldalunk sütiket használ. Tájékoztatónkat itt éred el.