Vadalarm Országos Vadkártérkép 2019 - Vadalarm blog
Ennyi idő múlva csomagolunk:
Add le időben rendelésedet, hogy még ma útnak induljon csomagod!

Országos Vadkártérkép 2019

Korábbi cikkünkben már összehasonlítottuk az idei és a tavalyi eredményeket. Mostani írásunkban részletesebben megvizsgáljuk, hogy mely megyékben melyik állat okozta a legtöbb vadkárt. Elkészítettünk ehhez neked 5 egyszerű térképet, amiről egyértelműen látszik, melyek az ország vadkártól legjobban szenvedő területei.

Először vizsgáljuk meg, merre okoztak legtöbb problémát idén az őzek. Az általuk okozott vadkár előfordulását az alábbi ábrán láthatod. A három leginkább érintett megye Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Veszprém megye volt, ilyen sorrendben.

Őzek által okozott vadkár gyakorisága

A következő képen a nyulak által okozott vadkár mértékét láthatod. Ez csak részleteiben hasonlít az előző ábrára. Ez első helyen szintén Nógrád található, ezt követi Veszprém, majd Békés megye.

Nyulak által okozott vadkár országos eloszlása 2019-ben

A következő térkép a szarvasok okozta vadkár eloszlását mutatja. A befutó itt is Nógrád, azonban ezúttal Zala és Baranya követi.

Szarvasok által okozott kár eloszlása

Végül, de nem utolsó sorban a vaddisznók térképe következik. Az első helyen változatlanul Nógrád megye található, utána Veszprém és Baranya a sorrend.

A vaddisznók által okozott vadkár országos eloszlása

Utolsó mai térképünkön az összes vadkárt néztük meg, melybe mind a négy fenti állatra leadott jelentéseket belevettük. Így született meg a 2019-es Országos Vadkártérkép. Az első helyezett nem túl meglepő módon Nógrád megye lett. A második legvadkárosabb megyénk idén Veszprém lett, a dobogó harmadik fokára pedig Baranya léphet fel. A bronzéremről egyébként csak hajszálnyival csúszott le Zala megye.

A 2019-es országos Vadkártérkép

Amennyiben érdekesnek találtad felmérésünket, és szeretnéd, hogy a jövőben is megkapd tartalmainkat, iratkozz fel hírlevelünkre az oldalsó boxban! Ha pedig a vadkárra keresed a megoldást, nézz szét itt!

Ajánlott termék

Vadalarm Smart Tripla

Vadalarm Smart Tripla

A leghatékonyabb módszer vadkár ellen: akár 90%-kal csökkentheti a vad- és madárkárt. Azonnali eredmények, pénz visszafizetési garancia.

Tudj meg többet

Tervezz villanypásztort 5 perc alatt!

Válaszolj 8 kérdésre és máris összeállítjuk személyreszabott villanypásztor rendszeredet!

Vadalarm Villanypásztor Tervező
Próbáld ki most!

Ezekben a megyékben volt idén a legtöbb vadkár

Ahogy tavaly, úgy idén is elkészítettük Országos Vadkártérképünket, melyhez most is több száz ügyfelünk adta tapasztalatait és adatait. Ez alapján állítottuk össze mostani cikkünkben a 2019-es vadkár toplistát, melyet egyből összevetettünk a tavalyi adatokkal, hogy lássuk, volt-e valami komoly változás.

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Vadalarm map

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Szerte Magyarországon, sőt a határon túl is népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő gazdák körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak

Partnereink

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.