Vadalarm Így fejlesztünk mi - Vadalarm blog
Ennyi idő múlva csomagolunk:
Add le időben rendelésedet, hogy még ma útnak induljon csomagod!

Így fejlesztünk mi

Nemrég beruháztunk egy komolyabb laboratóriumi mérőeszközbe, hogy az eddigieknél még pontosabban mérhessük az eszközeink által kibocsátott ultrahangot.   Ha szeretnéd megtudni, hogyan zajlik nálunk a termékfejlesztés, olvasd el a cikket!

Nézzük először is a bevezetőben említett eszközünket. Egy svéd   cégtől sikerült ugyanis beszereznünk végül egy olyan érzékeny eszközt, amit egyébként a denevérek megfigyelésére alkalmaznak. Tehát adott egy profi, hiteles mérésekre alkalmas mikrofon és a hozzá való szoftver.

Fogtuk hát a hangszórós beszállítónk katalógusát és virtuálisan felcsaptuk a hangszóróknál. Belepakoltuk az összes szóba jöhető típust a kosárba, és vártuk a futárt. Szerencsére másnapra nálunk is voltak a tesztdarabok (természetesen mindenből kettő), így két fejlesztőnk bezárkózhatott egy szombatra a műhelybe.

A vizsgált hangszórók

Semmit nem bíztak a véletlenre a srácok: mindenből kettő darabot mértek, így a   hibákat is ki tudták szűrni. Az alábbi táblázatban láthatóak a mérési eredmények, melyeket először 1 méter távolságból rögzítettek. A függőleges tengelyen a mikrofon méréstartományának 100%-os értékére vetített hangerősség látható (tehát a 100%, a mikrofon méréshatára), a vízszintesen pedig a frekvencia (tehát az, hogy épp milyen magas vagy mély hangot vizsgáltunk).

Hangszóró mérés 1 méterről

Látható, hogy a Vadalarm vadriasztókban használt hangszórók olyan  szóltak, hogy majdnem mindkét esetben közel 30kHz-ig elérték a mikrofon felső méréshatárát. Ezért a mérést meg kellett ismételni egy kicsit távolabbról is. A következő grafikonon az 5 méterről mért adatokat láthatod.

Hangszóró mérés 5 méterről

Itt már jobban látszik az eredmény, az ultrahangos eszközeinkben használt  ány rangsora tehát a következő:

Helyezés Sorszám a mérésben Termék, amiben használjuk
1 5 Vadalarm Tripla
2 4 Vadalarm Dupla és Pro
3 3 sehol
4 6 sehol
5 2 Vadalarm Rágcsálóriasztók
6 1 Vadalarm Madárriasztók

Tehát a mérés eredményeként feketén-fehéren kijelenthetünk pár dolgot.

  • A Vadalarm Pro és Dupla termékeinkben a piacon elérhető második legjobb hangszórót használjuk. (Számunkra ezután nem jelent kérdést a fejlődési irány.)
  • A Vadalarm Rágcsálóriasztók hangszórója tökéletes rágcsálóriasztásra és kisebb hatótávolságú vadriasztásra, de kevésbé alkalmas külterületekre, hisz ott jóval nagyobb távolságokat kell produkálni.
  • A Madárriasztónk hangszórója szintén pont arra való, amire használjuk: madarak hallható tartományú hanggal való riasztására. Ugyanis mint látható, ez a hangszóró nem képes jelentős ultrahangot kiadni. Ha tehát bárhol látsz ilyen hangszóróval rendelkező rágcsálóriasztót, onnan menekülj, mert annak a hatékonysága igencsak megkérdőjelezhető lesz.

Ajánlott termék

Vadalarm Smart Tripla

Vadalarm Smart Tripla

A leghatékonyabb módszer vadkár ellen: akár 90%-kal csökkentheti a vad- és madárkárt. Azonnali eredmények, pénz visszafizetési garancia.

Tudj meg többet

Tervezz villanypásztort 5 perc alatt!

Válaszolj 8 kérdésre és máris összeállítjuk személyreszabott villanypásztor rendszeredet!

Vadalarm Villanypásztor Tervező
Próbáld ki most!

Villanypásztor vagy ultrahangos vadriasztó? Neked vajon melyik lenne jobb?

Ha egy pillantást vetsz a termékpalettánkra, egyből láthatod, hogy minden termékkategóriánk egy-egy konkrét problémára fókuszál. Bizonyos szempontból nézve azonban villanypásztorunk és vadriasztóink kilógnak a sorból. Hiszen köztudott, hogy a villanypásztor alapvetően állattartáshoz lett kitalálva, mégis sokan előszeretettel vetik be vaddisznók, őzek és szarvasok ellen is. Írásunkban megnézzük, mikor melyik módszert érdemes bevetned.

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Vadalarm map

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Szerte Magyarországon, sőt a határon túl is népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő gazdák körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak

Partnereink

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.