Vadalarm A magyar gazda már online gazda - Vadalarm blog
Ennyi idő múlva csomagolunk:
Add le időben rendelésedet, hogy még ma útnak induljon csomagod!

A magyar gazda már online gazda

Mint minden évben, idén is megtartottuk a Nagy Gazdafelmérést, melynek eredményeit ebben a cikkben foglaltuk össze. Olvasd el, és tudd meg, hogy milyen változások zajlottak le a gazdák online viselkedésében az elmúlt egy évben.

Az 2019-es Nagy Gazdafelmérésünk komoly aktivitásnövekedést mutat a gazdák internetezési szokásaiban. Míg tavaly a válaszadóknak alig 20%-a nyilatkozta, hogy egész nap online, addig az idei adat már a 35 %-ot közelíti. A napi gyakoriságnál ritkább internetezők száma pedig 5%-ra csökkent. Tehát a gazdák 95%-a él online életet is, ami, ha nem merül ki a közösségi-, és híroldalak böngészésében, akkor nagyon jó értéknek számít.

A válaszadók 56%-a a Google Chrome böngészőt használja internetezésre, de sajnos gazdaságának irányításához kevesebb, mint 10% használ bármiféle agrárszoftvert.

Idén először kérdeztünk rá a gazdák nyelvtudására. A válaszokból az látszik, hogy a gazdák semmivel sem beszélnek kevésbé idegen nyelveket, mint az átlag magyar ember. Sőt, igazán kiemelkedők egyes mutatókban. A gazdák 43%-a tud angolul, 31%-uk németül, ám a két idegen nyelvet beszélők aránya már csak 4%. Elvétve beszélnek franciául, csehül, szlovákul, hollandul, és oroszul is.

Az egyetlen lényeges változás a tavalyi vásárlási szokásokról szóló felméréshez képest az volt, hogy 8 százalékponttal (66-ró 58-ra) csökkent azok aránya, akik nem szívesen rendelnek külföldi webshopokból, de még így is bőven túlsúlyban vannak a szkeptikusok. A gazdák továbbra is a kisebb boltokban és a magyar webshopokban vásárolnak. Közel harmaduk (32%) szívesen adja le rendelését telefonon keresztül.

A vásárlási döntés meghozatalához továbbra is a legkevésbé hiteles forrásnak a Facebook-ot tartják, leghitelesebbnek pedig a nyomtatott szakfolyóiratokat. A kérdőívet kitöltő 523 gazda közül a legtöbben 10 hektár alatti területen gazdálkodnak (36%), második legnépesebb csoport a 10 és 50 hektár közötti területet megművelőké (27%). Érdekes módon a 100-200 hektáros kategóriában viszont kevesebben vannak (5%), mint a 200 hektár felettiben (6%).

Ha szeretnéd megnézni a még részletesebb kimutatást, kattints ide. A tavalyi, 2018-as Nagy Gazdafelmérés eredményeit pedig itt találod.

Ajánlott termék

Vadalarm mezőgazdasági napelem (50W)

Vadalarm mezőgazdasági napelem (50W)

Az 50 wattos mobil napelemet kifejezetten olyan gazdálkodók számára fejlesztettük ki, akik a hálózati áramforrástól távol szeretnék elektromos fogyasztóikat, pl. villanypásztorukat üzemeltetni. Mezőgazdasági kisfogyasztókhoz, 12 V-os akkumulátor töltéséhez való. Műszaki specifikációkat és bővebb információt itt találsz róla.

Tudj meg többet

Tervezz villanypásztort 5 perc alatt!

Válaszolj 8 kérdésre és máris összeállítjuk személyreszabott villanypásztor rendszeredet!

Vadalarm Villanypásztor Tervező
Próbáld ki most!

A magyar agráriumot is fenyegeti a vámháború hatása?

Az már senki előtt sem titok, hogy az Amerikai Egyesült államok és Kína között dúló vámháború nagyobb horderejű, mint azt korábban gondoltuk volna. A helyzetet bonyolítja, hogy bár a két állam egymásra veti ki a vámokat, ám a szerteágazó kapcsolatrendszernek köszönhetően a globális hatások sem elkerülhetőek.

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Vadalarm map

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Szerte Magyarországon, sőt a határon túl is népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő gazdák körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak

Partnereink

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.