Vadalarm A vadgazdálkodás kérdései a FeHoVá-n - Vadalarm blog
Vadriasztás
Madárriasztás
Rágcsálóriasztás
Vakondriasztás
Villanypásztor
Napelem
Garanciáink
Szakértői blog
Légy viszonteladó!
Rólunk
Szállítás, szerviz
Visszaküldési politika
Fiókod
Kilépés HU PL AT DE EN FR RO
Ennyi idő múlva csomagolunk:
Add le időben rendelésedet, hogy még ma útnak induljon csomagod!

A vadgazdálkodás kérdései a FeHoVá-n

Idén sem maradt el a vadgazdálkodás konferenciája a Fegyver, Horgászat és Vadászat Nemzetközi Kiállításon. A diskurzus során szó esett az afrikai sertéspestisről, a vadkárok felméréséről, valamint a klímaváltozásról is, amelyek alapjaiban is megmozgatják napjainkban a mezőgazdaságot.

A február elején megrendezett kiállításon minden évben lehetősége adódik a szakembereknek arra, hogy tájékozódjanak a vadgazdálkodás aktualitásairól. A konferencia többek között a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara gondozásában jelent meg a rendezvényen.

A vadgazdálkodás időszerű kérdései

Már a kiállítás megnyitóján is kihangsúlyozták a szervezők, a vadgazdálkodás, a horgászat és a természetkedvelők ünnepe. Ezt azért is fontos kiemelni, mert az elmúlt húsz év ezeken területeken ment végbe a legjelentősebb stratégiai jogszabályalkotás.

Ide tartozik például az új fegyvertörvény életbe lépése, a vadászati törvény , vagy az előkészületben lévő Budapesti Vadászati Világkiállítás. Az új vadászati törvényre azért is szükség volt, mert az utóbbi évek változásai alapjaiban nehezítették a tájegységi vadgazdálkodást.

A problémákat kezelni kell

A sertéspestis ügyében mi is beszámoltunk korábban, hogy milyen területeken kell a legnagyobb veszélyekkel szembenéznie a gazdálkodóknak. Ennek kapcsán szót ejtettek a jelenlegi állategészségügyi intézkedésekről, valamint a dolgok aktuális állásáról is.

Az új vadkárfelmérési protokoll útmutatóját is bemutatták. Az Agrárminisztérium nem titkoltan ettől a lépéstől reméli az agrár- és a vadgazdálkodók közötti egyensúly megteremtését. A protokollal ráadásul az esetlegesen felmerülő kérdések és viták is könnyebben kezelhetőek lesznek.

A konferencián a fentiek mellett a szakértők foglalkoztak a legfontosabb szakmai kérdésekkel is, de az „Egy a természettel” együttműködést is aláírták. A 26. FeHoVa kiállítás teháét az idei évben is jelentős eseményeknek adhatott otthont a Hungexpón.

Vadalarm Villanypásztor Csoport
Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Vadalarm map

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Szerte Magyarországon, sőt a határon túl is népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő gazdák körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak

Partnereink

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.