Vadalarm A vadgazdálkodás kérdései a FeHoVá-n - Vadalarm blog
Ennyi idő múlva csomagolunk:
Add le időben rendelésedet, hogy még ma útnak induljon csomagod!

A vadgazdálkodás kérdései a FeHoVá-n

Idén sem maradt el a vadgazdálkodás konferenciája a Fegyver, Horgászat és Vadászat Nemzetközi Kiállításon. A diskurzus során szó esett az afrikai sertéspestisről, a vadkárok felméréséről, valamint a klímaváltozásról is, amelyek alapjaiban is megmozgatják napjainkban a mezőgazdaságot.

A február elején megrendezett kiállításon minden évben lehetősége adódik a szakembereknek arra, hogy tájékozódjanak a vadgazdálkodás aktualitásairól. A konferencia többek között a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara gondozásában jelent meg a rendezvényen.

A vadgazdálkodás időszerű kérdései

Már a kiállítás megnyitóján is kihangsúlyozták a szervezők, a vadgazdálkodás, a horgászat és a természetkedvelők ünnepe. Ezt azért is fontos kiemelni, mert az elmúlt húsz év ezeken területeken ment végbe a legjelentősebb stratégiai jogszabályalkotás.

Ide tartozik például az új fegyvertörvény életbe lépése, a vadászati törvény , vagy az előkészületben lévő Budapesti Vadászati Világkiállítás. Az új vadászati törvényre azért is szükség volt, mert az utóbbi évek változásai alapjaiban nehezítették a tájegységi vadgazdálkodást.

A problémákat kezelni kell

A sertéspestis ügyében mi is beszámoltunk korábban, hogy milyen területeken kell a legnagyobb veszélyekkel szembenéznie a gazdálkodóknak. Ennek kapcsán szót ejtettek a jelenlegi állategészségügyi intézkedésekről, valamint a dolgok aktuális állásáról is.

Az új vadkárfelmérési protokoll útmutatóját is bemutatták. Az Agrárminisztérium nem titkoltan ettől a lépéstől reméli az agrár- és a vadgazdálkodók közötti egyensúly megteremtését. A protokollal ráadásul az esetlegesen felmerülő kérdések és viták is könnyebben kezelhetőek lesznek.

A konferencián a fentiek mellett a szakértők foglalkoztak a legfontosabb szakmai kérdésekkel is, de az „Egy a természettel” együttműködést is aláírták. A 26. FeHoVa kiállítás teháét az idei évben is jelentős eseményeknek adhatott otthont a Hungexpón.

Ajánlott termék

Vadalarm Smart Duo

Vadalarm Smart Duo

A leghatékonyabb módszer vadkár ellen: akár 90%-kal csökkentheti a vad- és madárkárt. Azonnali eredmények, pénz visszafizetési garancia.

Tudj meg többet

Tervezz villanypásztort 5 perc alatt!

Válaszolj 8 kérdésre és máris összeállítjuk személyreszabott villanypásztor rendszeredet!

Vadalarm Villanypásztor Tervező
Próbáld ki most!

Harc az afrikai sertéspestissel – lássuk, hogy állunk

Az afrikai sertéspestis egyre fokozódó veszélyt jelent a világ minden táján. Hazánk sem kivétel ez alól, egyre több a fertőzött település és állat. A vírus terjedése elleni harc komoly fejtörést és egyre nagyobb károkat okoz a magyar húsiparnak. De lássuk, hol is tartanak az események ebben az aggasztó ügyben!

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Vadalarm map

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Szerte Magyarországon, sőt a határon túl is népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő gazdák körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak

Partnereink

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.