Vadalarm Az 5 leggyakoribb félreértés a rágcsálóriasztókról - Vadalarm blog
Ennyi idő múlva csomagolunk:
Add le időben rendelésedet, hogy még ma útnak induljon csomagod!

Az 5 leggyakoribb félreértés a rágcsálóriasztókról

Mivel folyamatosan azt tapasztaljuk, hogy a rágcsálóriasztókkal kapcsolatban óriási félreértés uralkodik a fejekben, ezért összeszedtük a leggyakoribb kérdéseiteket, és tisztáztuk őket.

Félreértések rágcsálóriasztókkal kapcsolatban

Nem irtó, riasztó

Igaz, hogy már a termék nevében is benne van, mégis sok olyan telefonos megkeresést kapunk, ami azzal kezdődik, hogy valaki rágcsálóirtót akar vásárolni. Ki kell, hogy ábrándítsunk: az ultrahang nem fog kiirtani semmilyen állatot. Igaz, hogy zavarja őket, de ezt ne úgy képzeld el, hogy vér fog folyni a fülükből.

Az ultrahang nem megy át a falakon

Sokan valami csodálatos hatásban reménykednek, amikor kihelyezik az ultrahangos rágcsálóriasztót a szekrény tetejére, és azt várják, hogy a padláson megszűnjön a kaparászás. Pedig a név itt is beszédes: az ultrahang egy hang, a hang pedig nem tud elnyelődés vagy visszaverődés nélkül áthaladni semmin. Ezért javasoljuk mindig, hogy rágcsálóriasztónkat az állatokkal egy légtérbe helyezd ki.

Nem a négyzetméter a lényeg

Egy ultrahangos eszköz által lefedett terület mindig egy körcikk alakú. Nagy valószínűséggel a házad viszont szögletes. Ezért semmi értelme a négyzetmétereket számolgatni. Sokkal inkább a leghosszabb átlót kell összehasonlítanod az eszköz hatótávolságával.

Autó motorterébe kirakni már késő

A modern autók motortere szinte teljesen ki van töltve, és nagy arányban tartalmaz hangszigetelő szivacsot is, így az ultrahang elég nehézkesen terjed benne. Ezért is javasoljuk sokkal inkább a rágcsálóriasztó oly módon való használatát, hogy az autóval szembe kihelyezve már a motortérbe való bejutást akadályozza meg.

Az állatok nem tudnak elpárologni

Persze ezt senki sem gondolja így konkrétan, de mégis nagyon sokszor hallunk olyan esetről, hogy valaki egy teljesen zárt térbe kihelyezi a rágcsálóriasztót, majd utána panaszkodik, hogy nem mennek el az állatok. Amikor visszakérdezünk, hogy mégis hova és hogyan kellett volna elmenniük, akkor persze jön a homlokracsapás és máris világossá válik számára is, hogy hagyni kell egy nyílást, ahol ki is tudnak menni az állatok, különben csak tovább idegesítjük őket az ultrahanggal.

Reméljük, hogy a leggyakoribb félreértések tisztázásával neked is segíthettünk, hogy eloszlassuk a szakterületünk körül levő homályt és kételyeket. További kérdéseiddel keress minket nyugodtan az info@vadalarm.hu e-mail címen, vagy a +363307807685-ös telefonszámon!

Félreértések rágcsálóriasztókkal kapcsolatban

Ajánlott termék

Vadalarm ultrahangos rágcsálóriasztó

Vadalarm ultrahangos rágcsálóriasztó

Tudj meg többet

Tervezz villanypásztort 5 perc alatt!

Válaszolj 8 kérdésre és máris összeállítjuk személyreszabott villanypásztor rendszeredet!

Vadalarm Villanypásztor Tervező
Próbáld ki most!

Nyakunkon a rágcsálóinvázió - ezek a legveszélyeztetettebb megyék

Nemrégiben megneszeltük, hogy a nyestek, egerek, patkányok és sok más rágcsáló országos invázióra készülnek. Kémeket küldtünk hát táboraikba, akik nemrég visszaérkeztek hozzánk, és leadták jelentéseiket. Feltettük a térképre a soha nem látott adatokat, és most felfedjük előtted!

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Vadalarm map

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Szerte Magyarországon, sőt a határon túl is népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő gazdák körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak

Partnereink

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.