Vadalarm Örökbefogadjuk a Budakeszi Vadaspark hiúzát - Vadalarm blog
Vadriasztás
Madárriasztás
Rágcsálóriasztás
Vakondriasztás
Villanypásztor
Napelem
Garanciáink
Szakértői blog
Légy viszonteladó!
Rólunk
Szállítás, szerviz
Visszaküldési politika
Fiókod
Kilépés HU SK PL AT DE EN FR RO
Ennyi idő múlva csomagolunk:
Add le időben rendelésedet, hogy még ma útnak induljon csomagod!

Örökbefogadjuk a Budakeszi Vadaspark hiúzát

És később el is fogjuk nevezni. Idén ugyanis a frissen létrehozott Vadalarm Ajándékkártyák megvásárlásával nem csak szerettednek adhatsz ajándékot, de az általunk rátöltött extra 20%-on felül még a Budakeszi Vadaspark állatait is támogathatod. Írásunkban utóbbiról olvashatsz egy rövid bemutatót.

A Budakeszi Vadaspark története az 1970-es évek elejére nyúlik vissza. Ekkor még a fő profil az erdészet volt, így az arra tévedő természetjárók az őshonos erdők növényeit csodálhatták meg az akkoriban elkészült sétaútvonalakon.

A vadak megjelenése 1976-ban történt, amikor is egy bezárt bánya területén kialakították a gyalogosan bejárható vadasparkot. Az 1980-as évek közepén a kerítéssel körbezárt területet 400 hektárra növelték. Ekkoriban készültek el a ma is álló épületek is. És lényegében innentől datálható a ma Vadasparknak nevezett hely története.

Az első években 40–50 gímszarvas, 20–30 dámvad, 20–25 őz, néhány muflon és mintegy 200 vaddisznó élt a területen, akiket nagyjából 100.000 ember látogatott évente. Persze az ő történetük sem töretlen, hiszen például 1982-ben egy TBC fertőzés miatt a teljes vaddisznóállományt le kellett ölni. 1995-ben pedig egy pár éves épület lett oda egy tűzvészben. Azonban utóbbi esetben önkéntes felajánlásokból gyorsan újjáépítették az épületet.

A Budakeszi Vadaspark bejárata

Az 1997-ben közhasznú társasággá alakulást követően önállóan folytatódott az építkezés, egyre több külsős támogatás bevonásával. A hangsúly az oktatásra és a gyermekeknek szóló ismeretterjesztésre tevődött át. Az állatállomány is bővült közben farkassal, hiúzzal, kecskékkel, juhokkal és marhákkal. A Vadaspark népszerűsége a fejlesztéseknek köszönhetően csak tovább fokozódott, hisz az éves látogatószám gyakorta átlépi a 150.000-et is.

Napjainkra már egy komplex kikapcsolódási központtá nőtte ki magát, hisz applikációtól elkezdve szabadulós játékon át egészen a kalandparkig mindent megtalálhatunk a területen. A látogatható állatok listáját pedig inkább már le sem írjuk, olyan hosszúra nőtt az évek során.

Eurázsiai hiúz

Sokan hiszik azt, hogy csak azért, mert állatriasztó eszközök gyártásával keressük kenyerünket, nem szeretjük az állatokat. Pedig pont az állatok védelme iránti elköteleződés (és egy kis céges csapatépítési lehetőség) miatt is döntöttünk úgy, hogy az idén a ti segítségetekkel egy ilyen hasznos szervezetet szeretnénk támogatni. Jelképesen pedig örökbefogadjuk a Vadaspark hiúzát, akit szeretnénk (legfeljebb magunk között) elnevezni és meglátogatni is.

Amennyiben karácsonyra a Vadalarm Ajándékkártyát választod gazda ismerősöd megajándékozására, úgy vásárlásoddal automatikusan támogatod a Vadasparkot is (úgy, hogy neked egy plusz forintodba nem kerül). Kattints hát ide, és válaszd a tökéletes ajándékot!

Vadalarm Villanypásztor Csoport
Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Vadalarm map

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Európa szerte népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő felhasználók körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak

Partnereink

Hirdetéseink személyreszabásához és a legjobb szolgáltatás érdekében weboldalunk sütiket használ. Tájékoztatónkat itt éred el.