Vadalarm Végleges eredmény: ezek a megyék lettek a legvadkárosabbak 2018-ban - Vadalarm blog
Ennyi idő múlva csomagolunk:
Add le időben rendelésedet, hogy még ma útnak induljon csomagod!

Végleges eredmény: ezek a megyék lettek a legvadkárosabbak 2018-ban

Mint arról te is értesülhettél, pár hónapja indítottuk útjára kérdőívünket, melyben az idei vadkár megoszlását igyekeztünk felbecsülni (még az Agroinformon is találkozhattál vele). Ezt a felmérést zártuk le a napokban, és foglaltuk össze aktuális cikkünkben.

A vadkárokért leginkább felelős négy állatfaj (az őz, a nyúl, a szarvas és a vaddisznó) által okozott károk előfordulására voltunk kíváncsiak. Az alábbi ábrán ezek egyenkénti gyakorisága látható a gazdák és vadászok bejelentései alapján, az egyes megyék népességének arányában.

A vadkár állatonkénti megoszlása

A térképekről egyértelműen leolvasható, hogy a legtöbb bejelentés a délnyugati országrészből érkezett mind a négy állatra. Ezenkívül szembetűnő, hogy az Alföldön mindegyik állat által okozott kárból kevesebbet jelentettek. Az észak-magyarországi mezőnyből egyértelműen kiemelkedik Nógrád és Heves is. A következő térkép a felmérés összesített eredményét mutatja.

Az összes vadkár megyénkénti megoszlása

Ezen is nagyon jól látszik az általános, országos kép. Legvadkárosabb megyénk idén Veszprém lett, majd ezt követi Nógrád és Baranya. Ezúton is gratulálunk (vagy inkább részvétünket fejezzük ki) e három megye lakóinak. Ha te pont ezek valamelyikében laksz, és segítségre van szükséged a vadkár megelőzésében, csak keress minket a +36307807685-ös telefonszámon. :)

Ajánlott termék

Vadalarm Smart Tripla

Vadalarm Smart Tripla

A leghatékonyabb módszer vadkár ellen: akár 90%-kal csökkentheti a vad- és madárkárt. Azonnali eredmények, pénz visszafizetési garancia.

Tudj meg többet

Tervezz villanypásztort 5 perc alatt!

Válaszolj 8 kérdésre és máris összeállítjuk személyreszabott villanypásztor rendszeredet!

Vadalarm Villanypásztor Tervező
Próbáld ki most!

A vadállomány alakulása Magyarországon

Földünk előbb volt a vadaké, mint, hogy léteztünk volna, mégis alanyi jogunknak érezzük azt mondani, hogy márpedig ez a miénk. Írásunkban a vadállomány változását nézzük meg az ősidőktől napjainkig. Megnézzük azt is, hogyan viszonyul napjaink embere a vadakhoz és élőhelyükhöz.

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Vadalarm map

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Szerte Magyarországon, sőt a határon túl is népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő gazdák körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak

Partnereink

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.