Vadalarm Vadalarm blog
Vadriasztás
Madárriasztás
Rágcsálóriasztás
Vakondriasztás
Villanypásztor
Napelem
Szakértői blog
Rólunk
Szállítás, szerviz
Visszaküldési politika
Fiókod
Kilépés HU PL AT DE EN

Koronainfó: a kiszállítások továbbra is zökkenőmentesek. Intézkedéseinkről itt olvashatsz

Szakértői blog

Blogunkban olvashatod legfrissebb híreinket. Itt írunk saját fejlesztéseinkről, cégünkben bekövetkezett fontos változásokról, illetve itt osztjuk meg veletek minden tudásunkat a vad, madár és rágcsálók által okozott károkról. Külföldi szakirodalmat, szakértői cikkeket, módszereket is fordítunk nektek.

Van egy villanypásztorod? Mi felokosítjuk!

A hozzád hasonló többi gazda, napokkal később értesül arról, hogy elszöktek az állatai. Van, hogy ezt a településen lakó többi embertől, akik igazán mérgesek, mert ez miatt károsodtak a növényei. Ha nem szeretnéd megtapasztalni a jövőben a fent leírtakat, akkor válaszd a Vadalarm Villanypásztor felügyeletet! Azzal teszi könnyebbé minden villanypásztor üzemeltető életét, hogy folyamatosan méri az akkumulátor feszültségét, ellenőrzi a vezeték épségét és telefonról kapcsolhatóvá teszi a villanydrót kerítésed.

Olvass tovább
1932

Halmok és túrások a kertekben és a földeken.

Ha a kertben meglátunk egy kisebb földkupacot akkor rögtön a vakondra asszociálunk. Az igazság azonban az, hogy ez akár güzüegér is lehet. Ha jól megfigyeljük akkor azért megkülönböztethető, ugyanis a güzüegéré egy kisebb, összehordott halom, míg a vakondé kifejezetten túrás. Utóbbi abból adódik, hogy a güzüegér földből és növényből hord össze egy halmot, amelyben csoportosan akár ki is tudnak telelni.

Olvass tovább
1353

Mennyiségi kedvezmény már 1 db termék után is!

Tapasztalataink szerint vadásztársaságok és gazdák egyaránt tavasszal kapkodnak és vásárolnak tőlünk vadriasztókat. Ez gyakran már a gond bekövetkezése után történik. Jellemzően kevesen előrelátóak és megvárják az első százezres kárt. A vadak tavasszal állati eredetű fehérje után kutatva kitúrják a föld alól a lárvákat, pajorokat. Ilyenkor akár egész sorokat is feltúrhatnak. Persze ez a probléma megelőzhető lenne, ha előre gondolkodnának az illetékesek.

Olvass tovább
2709

Vadalarm Napelem készletkisöprés!

Nem rég írtunk róla, hogy bizonyos termékek gyártását befejezzük, hogy újabbak gyártására tudjuk csoportosítani a kapacitásunk. Többek között az imént bemutatott 20 wattos Mezőgazdasági Napelem is ezek között a termékek között van. Ezt 3 éve gyártjuk és kisebb területek esetében nagyon jó szolgálatot is tesz, de mérlegelnünk kellett és úgy döntöttünk, hogy ennek a terméknek a gyártását fejezzük be. A készlet erejéig van lehetőség rendelni belőle, ezért idejében csapj le rá, ha neked pont egy kisebb napelemre van szükséged.

Olvass tovább
2422

Figyelem, Vadalarm Mini készletkisöprés!

A Minit 3 éve gyártjuk és kisebb területek esetében nagyon jó szolgálatot is tesz, de mérlegelnünk kellett és úgy döntöttünk, hogy ennek a terméknek a gyártását fejezzük be. Ennek oka az, hogy nem sok gazdának van 50 méternél kisebb területű földje, szóval ennek a hiánya fog a legkevésbé fájni. Egyik szemünk sír, a másik pedig boldog, hisz ez egy új termékek gyártására ad nekünk kapacitási lehetőségeket. A mottónk pedig továbbra is az, hogy inkább kevesebb terméket gyártunk, de minőségi munkát adunk ki a kezünkből.

Olvass tovább
960

Most már szinte minden termékünket szóra bírtuk!

Rengeteg fejlesztői munka, annál is több programozás és a naphosszat való tesztelés eredményeképp jelenthetjük ma be nektek, hogy már a vadriasztóink és az akkumulátoros rágcsálóriasztóink is beszélnek. Vagyis minden előny adott ezeknél a termékeknél is, amit a madárriasztó esetében már ismertettünk korábban.

Olvass tovább
1659

Történelmi léptékű forrás a mezőgazdaság fejlesztésére

2021. január 12-én a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a weboldalán közzétette, hogy több mint hétezer milliárd forint jut a magyar agrárium erősítésére. 2027-ig történelmi léptékű forrás áll majd rendelkezésre a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar fejlesztésére. A korábbi évek 17,5 százaléka helyett 80 százalékos nemzeti társfinanszírozást biztosít az uniós vidékfejlesztési források mellé.

Olvass tovább
965

5 tipp a téli madáretetéshez

A téli madáretetés a legtöbb fajt érintő legfontosabb és legösszetettebb madárvédelmi tevékenység. Mottónkat és állatszeretetünket szem előtt tartva kérünk mindenkit, hogy megfelelő formában és módon etesse a madarakat ebben az időszakban, ugyanis ez egy nagyon fontos tevékenység a harmonikus ökoszisztéma megtartása érdekében. Ebben a cikkben a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület ajánlásaira alapozva kiemeltünk 5 fontos pontot, amit ha betartasz, gyönyörű énekükkel és lényükkel meghálálnak a madarak Neked.

Olvass tovább
4217

Egy új mérföldkőhöz érkeztünk - Változás a Ti érdeketekben!

Visszaküldési szabályzatunk azóta nem változott, hogy megalkottuk. Most azonban elérkeztünk egy nagyon fontos fordulóponthoz. A megnövekedett vásárlói igényeknek köszönhetően most már alig látunk ki a munkából, mindennek természetesen minden pozitivitását őszinte örömmel éljük meg, viszont emiatt minden eddiginél elengedhetetlenebb lett a felesleges munka elkerülése. Ezért határoztunk a szabályzatunk változtatása mellett.

Olvass tovább
1635

Itt az egységes vadkárfelmérési útmutató!

A vadkárbecslési eljárásra korábban nem volt egységes megoldás Magyarországon. Voltak már gazdák akik elkeseredve hívtak minket és kértek segítséget vadkár megelőzésben mondván nem érzékeltek semmit a vadásztársaságokkal közös felelősségvállalásból. Az egységes kárfelmérés talán ezt is megtudja szüntetni!

Olvass tovább
984

2021, vigyázz, jövünk!

A karácsony és az újév közötti bejglimámoros szünet mindig egy kis elmélkedésre készteti az embert (hát még ha nem is rajong a bejgliért, akkor erre még többideje marad). Ekkor ugyanis már elég jól látszik az év vége, így nagyjából tudjuk, mit hagyunk magunk mögött idén. Bár nem illik előre inni a medve bőrére, már ha ez utóbbi egyáltalán aktuális idén.

Olvass tovább
1320

A Vadalarm karácsonyi ajándéka – figyeld a postaládád!

Tőled színesek a munkanapjaink, Neked dolgozni a legszebb kihívás, ha Te elégedett vagy, mi attól kapunk újra és újra szárnyakat! Mielőtt még késő lenne, állj meg Te is egy percre, jusson időd a legfontosabbra: magadra és akik fontosak Neked. Mi a csomagok készítése közben rád gondoltunk! Kellemes, szeretetben gazdag Karácsonyi Ünnepeket és jó egészséget kívánunk Neked és a családodnak.

Olvass tovább
2056

Egyszerre vadat és egeret is riaszt? – Igen!

Minél drágább egy vadriasztó, annál inkább meg kell gondolnia az embernek, – főleg ebben a nehéz időben – hogy a vásárolt termék ár és kihasználhatóság szempontjából mennyire előnyös. Hosszas tervezésnek, fejlesztésnek és jónéhány mérnöknek köszönhetően így született meg a kétfunkciós riasztó, mely egeret és vadat egyaránt riaszt.

Olvass tovább
1824

Rágcsálóriasztó tesztelés eredménye

Gyakran merül fel a kérdés, hogy miért vegyen az ember négyszer olyan drága terméket, ha pontosan a negyedéért is megkaphat egy hasonlót és a leírás szerint még többet is tud, mint a drágább. Ezeket a termékeket szkeptikusan kell kezelni és érdemes utánanézni, hogy a tudomány hol tart és mi az, amit képesek vagyunk előállítani. Népszerű a konnektorba dugható rovar-, bogár- és rágcsálóriasztó, ami a leírások szerint az ultrahangot az elektromos hálózaton keresztül juttatja el a ház minden szegletébe. Ez az elmélet már önmagában több sebből vérzik, de esélyt adtunk, megvettük és teszteltük a terméket

Olvass tovább
1587

Black Friday alkalmából a Vadalarm ajándéka

Az elnevezés megítélése és jelentése az idő során alakult, mígnem a mai formáját öltötte fel. Ilyenkor szinte minden bolt óriási leárazásokkal csábítja a vásárlókat magához. Az alkalomból szeretnénk kedveskedni 2 jelképes ajándékkal. Amennyiben 2020.11.27-én vásárolsz bármilyen terméket, ajándékba adunk hozzá egy autóra szerelhető vadriasztó sípot és egy multifunkciós szerszámkártyát.

Olvass tovább
1324

Az elefántok félnek az egerektől? - Tények és tévhitek.

Rengeteg tévhit kering a rágcsálókról az interneten és a közbeszédben egyaránt. Előző blogposztunkban a kedvenc eledelükről rántottuk le a leplet, ebben pedig az elefánt egértől való félelmének fogunk utánajárni. Olvasd el! Ha szeretnél még hasonló tartalmat olvasni akkor iratkozz fel hirlevelünkre és látogasd rendszeresen a szakértői blogunkat, ugyanis lesz még új tartalom tényekkel és tévhitekkel kapcsolatban.

Olvass tovább
4726

A gyártás akadálymentes, de az irodában nem fogadunk ügyfeleket!

Hazánkban tavasztól van jelen a Covid-19, azóta hullámokban hol többé, hol kevésbé borítja fel a megszokott mindennapjainkat. A kezdetektől fogva már sok változásra kényszerültünk. Tisztelettel arra kérünk mindenkit, hogy sem szerviz, sem vásárlás céljából ne jöjjön be személyesen az irodánkba. Igaz, ezt nem tiltja jelenleg semmilyen kormány által hozott intézkedés, de ezt érezzük felelősségteljesnek és egyben szükségesnek a gyártó és fejlesztő csapat megóvásának érdekében.

Olvass tovább
964

A rágcsálók eledele – tények és tévhitek

Az első étel, amit az egerekhez kapcsolunk, az a sajt. Méghozzá a háromszög alakú, lukacsos sajt, mert hát az a Tom és Jerry-ben is a kisegér kedvence, nem? A filmekből kibontakozott tévhitek alapján arra a kérdésre, hogy mi az egér kedvenc eledele, mindenki gondolkozás nélkül vágja rá, hogy a sajt. Ez olyannyira tévhit, hogy kutatással bizonyították, az egerek nem is szeretik a sajtot.

Olvass tovább
11958

Megújult a Vadalarm Ultrahangos Rágcsálóriasztó!

Ebben az időszakban fordulnak hozzánk a legtöbben segítségért a rágcsálók ellen és idén sincs ez másképp. Ebben az időszakban évről-évre kiemelt figyelmet fordítunk mindenre, ami a rágcsálók elriasztáshoz kapcsolódik. Éppen ezért fejlesztettünk idén is egy kicsit a Vadalarm Ultrahangos Rágcsálóriasztón. Az akkumulátoros kivitel Extra teljesítménnyel lett felszerelve.

Olvass tovább
4481

Nem neked való a Vadalarm rágcsálóriasztó, ha…

Úgy tűnhet, mintha a Vadalarm Rágcsálóriasztó ellen beszélnénk, de nekünk is fontos, hogy csak olyan vásárló kezébe kerüljön a termékünk, akinek valóban a mi eszközünkre van szüksége, és adottak az eszköz telepítéséhez a körülmények is. Olvasd el hogy mi az a 3 helyzet, amikor nem ajánljuk neked a termékünket!

Olvass tovább
3345
Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Vadalarm map

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Szerte Magyarországon, sőt a határon túl is népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő gazdák körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak
Partnereink

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.