Vadalarm Rágcsálóriasztás vagy rágcsálóirtás? - Vadalarm blog
Vadriasztás
Madárriasztás
Rágcsálóriasztás
Vakondriasztás
Villanypásztor
Napelem
Garanciáink
Szakértői blog
Légy viszonteladó!
Rólunk
Szállítás, szerviz
Visszaküldési politika
Fiókod
Kilépés HU PL AT DE EN FR RO
Ennyi idő múlva csomagolunk:
Add le időben rendelésedet, hogy még ma útnak induljon csomagod!

Rágcsálóriasztás vagy rágcsálóirtás?

Mióta forgalmazzuk rágcsálóriasztónkat, folyamatosan figyeljük a facebook hirdetéseink alatti hozzászólásaitokat, gyűjtjük történeteiteket. Ezekből azt vesszük észre, hogy az esetek többségében mindenki először kirakja szépen az egércsapdákat, aztán amikor azok csattognak, örömújongva nyugtázza, hogy a probléma megoldva. Eggyel kevesebb, nagyszerű! De hajaj, másnap este, mikor lekapcsolja a lámpát, ismét arra az idegesítő rágcsálásra lesz figyelmes a sarokból. "Vajon hányan vannak még?" - adódik a kérdés. Na, és ez az a pont, amikor megcsörren a telefonunk (szerencsére nem egyből este, csak másnap reggel hívtok).

Rövid beszélgetéseink során nem győzzük eléggé hangsúlyozni, hogy NINCS tökéletes megoldás. Mindig végig kell gondolnod, néhány alapvető dolgot a rágcsálóriasztó beszerzése előtt. Erről itt írtunk részletesebben. Most csak a legfontosabbat emelem ki: tudod egyáltalán, hogy honnan jönnek? Mert ha ezt nem tudod, akkor könnyen megeshet, hogy hiába helyezed ki a sokszázadik csapdát és teszel ki bármilyen csodamérget, a rágcsálók csak jönnek és jönnek. Na de nézzük a különböző megoldások előnyét és hátrányát.

Az komoly hátránya a mérgeknek, hogy ezeket nem csak a rágcsáló, de a kismacskád, vagy rosszabb esetben gyermeked is megeheti. A riasztóval viszont csak azokra célzol, akiket el szeretnél kergetni. Ugyanis a sem gyermeked, sem a kismacskád nem fogja hallani az ultrahangot, leszámítva néhány ritka macska fajtát. A méreg ugyan végleges egy-egy egyedre nézve, de azt talán nem tudtad, hogy egy szempontból az egerek mindenképpen okosabbak nálunk. Nem esnek bele egymás hibáiba. Szóval ha valahol meglátják egy elhullott társukat, azt a helyet messziről kerülik. Persze pont ezért sok méreg úgy van kitalálva, hogy nem a megevéskor hat, hanem bizonyos idő elteltével. Csak azt felejtik el gyakran ráírni, hogy ez belső vérzést okoz az állatoknak, és utolsó erejükből még képesek bemászni a legtávolabbi sarokba is, vércsíkot hagyva maguk után. Ha pedig onnan nem szeded ki időben, akkor annak erős szaga lesz, nem beszélve a szőnyegtisztításról.

Persze vannak ősi csapdász módszerek is: a fél dió meg a dunsztos üveg, ismerjük. Mi is szeretjük őket, ha csak egy-egy egérről van szó, ám ha libasorban jönnek, akkor sajnos kevés. Ha már valamivel kombinálni akarod a rágcsálóriasztót, akkor valamilyen ehhez hasonló élve elfogó módszerrel kombináld: ezeknél sincsenek tetemek, vércsíkok és szagok.

Pontosan azért szavazunk az ultrahangos rágcsálóriasztási módszerre, mert az előbb leírtakat mi is utáljuk. Több, mint 1200 darab sikeres ultrahangos vadriasztó telepítés után pedig már tudjuk, hogy mit lehet elérni az ultrahanggal. Ezért alkottuk meg rágcsálóriasztónkat. Képzeld el a nyűgöt, amit eddig egy egér eltüntetése okozott. És most képzeld el, hogy nincs többé! Milyen érzés?

Vadalarm Villanypásztor Csoport
Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Vadalarm map

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Szerte Magyarországon, sőt a határon túl is népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő gazdák körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak

Partnereink

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.